Hayatınız boyunca sahip olacağınız, en çok kıymet vereceğiniz sıfattır annelik. Bir canlının dünyada en çok sevdiği insan olmak, birini bu kadar sevmek ne demek anlamaya başladığınızda büyüleneceksiniz. Bunca özen ve ilgi gösteriyorken anne olma durumuna haliyle her şey mükemmel olsun isteyeceksiniz. Bu isteklerden ilki yani en geneli de çocuğunu mükemmel yetiştirme arzusu.

Bunun içinde en öncelik bebeğinizin sağlığı, tabi sağlığını korurken de sizi yoracak yüksek maliyetlere de dikkat etmek gerek, örneğin; bebeğinizin doğumundan 14 gün sonra sağlık sigortası yaptırarak hastane masraflarınızı azaltabilirsiniz. Hastane masraflarına ayıracağınız bütçenizi de bebeğinizin gelişimi için kullanabilirsiniz. Bebek sigortası ile ilgili detaylı bilgi ve fiyat almak için tıklayınız

Sevgili anneler; çocuğunuz için elinizden gelenin fazlasına ihtiyacınız yok. Ona verebilecek sonsuz sevginiz ve hali hazırda elinizdeki imkanlarınız var. En ufak olumsuzlukta ebeveyn olarak kendinize güveniniz kırılmamalı, öz güveniniz sarsılmamalı ve çocuğunuza olan ilginiz başka yönlere sapmamalı. Unutmayın ‘daha mükemmel olmaya çalıştıkça hatalarınız artacaktır’. Çocuğunuzun muhteşem şekilde müzik enstrümanları çalması için ona yaşına veya ilgisine göre sıkıcı müzik eğitimleri aldırmak, müzikle olan bağını kökünden kesmek demek olacaktır.

Günümüzde artan çekirdek aile yapısı ile az çocuk çok ilgi kuralı yaygınlaşmakta. Çocuğunuza gösterdiğiniz bu aşırı ilginin etkileri yeni doğan döneminden itibaren başlıyor. Çocuğunuzda narsizim ve sorunlu ergenlik dönemi, siz ebeveynler  için ise öz güven eksikliği ve çocuğunuzun kararlarına bağımlı olma sorununu yaratıyor.

Bu tarz sorunlarla başa çıkmada ilk olarak unutmayın ki çocuğunuz bir çocuk!! Fikirlerine saygı göstermeli onu düşünmeye teşvik etmeli fakat zararsız ve tarafsız yönlendirmeler yapmalısınız. Başta sevginize ardından fikirlerinize ve tabi ki de ona duyduğunuz güvene ihtiyacı var çocuğunuzun.

Annelerin çocuk yetiştirirken hassaslaştığı diğer bir konu ise, geçmişte yaşadıkları. Bazı anneler kendi yaşayamadıklarını çocuklarına yaşatmak ister ve aşırı ilgi ve aşırı sosyalleştirme çabasıyla yorar çocuğunu. Bazı anneler ise çocuğunu kendi döneminin kurallarına ve imkanlarına göre yetiştirmeye çalışır. Bu iki yöntem de hatalıdır. Çocuğunuzu çok iyi tanıyıp onun ilgili olabileceği anlarda ilk önce siz bir araştırma yapmalısınız. Çocuğunuzu en iyi severek tanırsınız, gösterdiğiniz samimi sevgi çocuğunuzun da en saf duygu ve düşüncelerinin açığa çıkmasını sağlayacaktır. Spora ilgisi olan çocuğunuzu sırf siz küçükken müzik kursuna gidemediniz diye müzik kursuna gönderirseniz hiç de doğru bir hareket etmiş sayılmazsınız.

Sahip olduğunuz en güzel heyecanı ve duyguyu; anneliği formüle ederek canınızı sıkmayın, kendinizi kurallar zinciri ile bağlamayın. Anne ve bebek arasındaki bağa güvenin, sevginize güvenin. Sizi en çok mutlu edecek şey mutlu çocuklar yetiştirmek. Bu yüzden yetenek yüklemesi yapmamalı, mutlu olduğu alanlara yönlendirmelisiniz.

Bu duyguları tattığınız için, bir hayata şekil verebilecek güçte olduğunuz için kendinizi şanslı saymalısınız. En kıymetli yoldaşınız, çocuğunuz ve ona olan sevginiz…

Yorum bırak